Het Idee

Na jaren van hard werken hebben alle aannemers, schilders, monteurs, loodgieters, tuinmannen, etc. wel eens voordeel verdiend. Daarvoor moeten ze wel kunnen aantonen dat ze echt hard gewerkt hebben. Middels een online handscan wordt gekeken of hun handen tekenen van hard werk vertonen; diepe groeven, bloedblaren, eeltplekken en dikke duimen. Daarmee maakt de ondernemer aanspraak op ‘zwaar verdiend voordeel’ tot wel € 9.000,- op de luxe Mercedes-Benz Vito Edition.

De Campagne

Op zwaarverdiendvoordeel.nl kunnen ondernemers hun werkhand laten scannen. Ze worden via een simpel stappenplan aan de hand genomen en komen er in no time achter of ze in aanmerking komen voor voordeel. Wanneer de ondernemer hard gewerkt heeft toont een inspirerende video al het geleverde werk.

Scan

Door gebruik te maken van de webcam kunnen ondernemers hun werkhand scannen. De webcam leest de hand uit op groeven, eeltplekken en dikke duimen en bepaalt op basis van zwart-wit contrasten of ze aanmerking komen voor voordeel.

Video

De scan bevat twee edits. Wanneer de gebruiker een positief resultaat behaalt, wordt er een video getoond met beelden die het harde werken benadrukken. Alsof het werk letterlijk uit de hand gelezen wordt. Echter, wanneer er geen werk uit de hand kan worden uitgelezen, toont een video minder werklustige beelden.

Design

Op de high tech ogende site worden twee werelden gecombineerd; het premium gevoel van Mercedes-Benz en de iconische wereld van het fysieke harde werken.
Het flat design is opgezet vanuit de scancirkel die terugkomt in de verschillende elementen op de site. Met de full page video benadrukken we het harde werken en wordt het stoere werkkarakter neergezet.

Media

Naast traditionele bereiksmedia als radio en billboards zijn online middelen ingezet om traffic naar de actiesite te genereren. Met richmedia banners hebben we de doelgroep opgezocht (werkspot, autotrack, etc.), met retargeting hebben we bezoekers van de Mercedes-Benz bedrijfswagensite geattendeerd op de actie. Ook is een teaserfilm, narrowcasting bij de dealers en Facebook advertising ingezet en is er een eDM verstuurd.

Results