Het idee

Veel mensen rijden onbewust net te hard in de bebouwde kom. Als ze weten hoe hard ze rijden, houden ze zich wél aan de snelheid. Dus kijk vaker op je snelheidsmeter, dan rijd je nooit ongemerkt te hard.

DE INTERACTIEVE VIDEOCLIP

In de interactieve videoclip van Joggo’s Take it Slow kon je een echte Snelheidsweter worden. Door voor je webcam in de maat je snelheidsweter te checken, werd de bebouwde kom steeds enthousiaster.

Probeer het zelf op Snelheidsweter.nl

Vier stages

De videoclip is verdeeld in 4 stages. Per stage veranderde de gewone vinexwijk steeds meer in een visueel spektakel. Ieder huis, buurtbewoner en dashboard was er in 4 verschillende uitvoeringen. Elke 10 seconden goed knikken, unlockte een nieuwe stage.

1

De gewone bebouwde kom

2

Hier werd het al iets gekker

3

Visual mayhem

4

Complete madness

Visual breaks

Op vaste punten in de videoclip zaten 4 verschillende visual breaks. Deze hadden een dubbele functie; ze gaven de experience nog meer het gevoel van een videoclip en ze gaven de gebruiker even een pauze van het knikken.

Motion tracking techniek

De videoclip was vrijwel volledig te bedienen met de knikkende beweging. Hiervoor hebben verdere interacties zo veel mogelijk beperkt. De speciaal voor deze site ontwikkelde motiontracking techniek trackte niet alleen de ogen, maar het volledige hoofd. Hierdoor was het zelfs in een donkere, rommelige ruimte mogelijk om de clip te besturen.

Word een Snelheidsweter

Door te delen dat je een Snelheidsweter was geworden, maakte je kans op je persoonlijke reminder voor op je dashboard; een 3D-geprint Snelheidswetertje!

DE MAKING OF

Scannen

Verwerken

Printen

Klaar!

Bekijk hier de video

Resultaten Snelheidsweter.nl

Unieke bezoekers:

1
7
2
6
1
6

(+3%)

Aantal mensen dat de clip uitgespeelde en belofte over gedrag deed:

0
6
6
1
9
0

(+350%)

Aantal mensen dat belofte over gedrag deelde:

0
0
9
2
7
2

(+629%)