Het idee

Met de EU weekbundel van KPN kun je internetten tijdens de wintersport.
Maar hoe deel je die wintersportmomenten met je dikke handschoenen aan?
Met de NosePost app. Een handige app waarmee je niet je handen maar je neus gebruikt om foto’s te posten. Door middel van een grotere interface kan de telefoon namelijk bediend worden met de neus.

Download in App Store Download in Play Store

Hoe werkt de app?

...

...

De campagne

Via een seedingfilm en pre-rolls die het probleem uit legde, kwamen mensen in de App- en Google Play Store. In mobile banners die te besturen waren met de neus konden mensen alvast even oefenen. Na de lancering werd de app direct opgepikt door verschillende nieuwssites en wintersportblogs en behaalde de top 5 in de App Store.

Film

Bannering

PR

Design

De app heeft een interface die speciaal gedesigned is op het bedienen van je telefoon met je neus. Het design en de verschillende neusanimaties versterkt daarbij het ludieke karakter.
Ook het sound design voegt iets toe aan de ervaring. Van het niezende aftellen bij de zelfontspanner tot het snurken van de neus (sleepmode) als je even je scherm niet aanraakt op de home. De focus van de campagne ligt op de wintersport. Daarom is NosePost geheel in de stijl van sneeuw en ijs ontworpen. Zonder daarbij de huisstijl van KPN uit het oog te verliezen.

Interface

Animatie

Resultaten

De NosePost-campagne was een enorm succes. Naast het positieve sentiment van de vele reacties, likes, shares, posts en views op Facebook en Twitter verdiende de app wereldwijd aandacht van 92 mediatitels. Wat resulteerde in een uitzonderlijk hoge uplift van traffic en sales (+44%).